Keresőmotor optimalizálás

A SEO keresőoptimalizálás


A keresőben való előrejutás, idegen szóval SEO (Search Engine Optimization) nem más, mint keresőoptimalizálás. Mondhatjuk úgy is, hogy meg kell mondani a keresőmotornak, hogy a mi oldalunk megfelelőbb, mint másoké, és rakjon előre. Ha jól csinálja, akkor tuti, hogy a SEO munkák eredményeként az oldala megjelenik a google keresési eredmények között. A keresőmotor eredményoldalai elején jelenik meg a keresőoptimalizálás hatására.

A keresőoptimalizálás másik ága a kereső marketing. Az optimalizálással más és más keresőmotorokat célozhatunk meg, ideértve a képkeresést, a videokeresést, vagy a hírkeresést.

Természetesen elméletileg ezt az keresőoptimalizálást nem csak a keresőmotorokhoz használhatja, hanem például a Binghez, a Yahoo! és DuckDuckGo, mivel nem csak a Google létezik itt, de a googlenek a legnagyobb a piaci részesedése világszerte.

Miként végezhető a kereső optimalizálása?


A megadott kulcsszavak, amelyeket a felhasználók keresnek a keresőmotorokban nézve keresztül, központi szerepet rendelnek el a keresőmotorok optimalizálásában. Cégként elengedhetetlen, hogy a saját weboldala ne legyen megtalálható megfelelő kulcsszavakra keresési eredmények első oldalán.

Minden kulcsszónál ellenőrizhető, hogy mekkora a kereslet a szóra, vagy kifejezésre. Ha használja a Google Ads szolgáltatást is egy kulcsszóhoz, akkor még az is kiderül, hogy mekkora a konverziós arány. A keresőoptimalizálás nagyon sok intézkedést készít ki a honlap úgy, hogy szerepel a magasan a Google eredményei egy adott keresési kifejezést.

Ezeken kívül nagyon fontos az oldalon belüli optimalizálás, melyet On-Page SEO-nak hívnak. Első körben, mindig a saját oldalunkon kell rendet tenni, majd utána van értelme a linképítésnek.

Kapcsolat

BÜSKE
E-mail: info@buske.hu

Címkék

SEO TAPÉTÁZÓ SZOBAFESTÉS CUKRÁSZDA