Részecskeszűrő tisztítás a környezetvedelemért

A részecskeszűrők kiszűrik és elégetik a korom közel 90 százalékát, melyek között sok finom részecske lapul, amelyekről feltételezhető, hogy közrejátszanak a megbetegedés kialakulásában. A részecskeszűrők általában zárt dobozos szűrők. A dízel, és mostmár a benzines kipufogógázokat is egy kerámiából készült szűrőfalon keresztül vezetik el. A különböző mérgező anyagok részecskéinek vonzása a kipufogógázban lévő koromrészecskéket a falhoz szorítja. Ezek a szűrő belsejében gyorsan összegyűlnek.

Mivel ahogy telik az idő, egyre több mikró részecske gyűlemlik fel a szűrőben, melyek rendszeresen leégnek. Ehhez a kipufogógáz hőmérsékletének a koromgyulladási hőmérsékletet meg kell haladnia. Ezt hívják DPF részecskeszűrő regenerációnak. Ezen a néven ismert folyamat főleg szén-dioxidot és vízgőzt termeli. A szűrőben hamuként egy kis rész marad vissza. Érdemes a szerkezetet tisztán tartani, mivel a tüdőben is lerakódnak a részecskék, főleg a sportolás közben intenzíven beszívott anyagok.

A részecskeszűrő tisztítása

A részecskeszűrő tisztítás során az alkalmazott rendszertől függően, amely eltérő. Különbséget lehet tenni az aktív és a passzív regenerációs folyamatok között. Általában mindkét lehetőség megfelelő lehet. Passzív regenerálás során mindig akkor történik, ha a kívánt kipufogógáz hőmérséklete eléri az a szükséges pontot. Ez a DPF tisztító folyamat igazán autópálya vagy nagy terhelés alatt alakulhat ki.

Az aktív regenerálás, mikor a kipufogógáz eléri a 600 fok körüli értéket és a részecskeszűrő tisztítás számának és időzítésének megváltoztatásával indul, néha a terhelés az EGR szelep tisztítás növelésével is lehetséges. Ez akkor szükséges , ha a gépkocsit gyakran alacsonyabb üzemeltetési terhelésnek teszik ki.

Elérhetőek olyan DPF tisztításhoz használt koromszűrők is, amelyekben a gázolaj egyik tisztító összetevője csökkenti a korom égési hőmérsékletét, és ezzel lehetővé teszi a részecskék jobb égését égését, alacsonyabb hőmérsékleten. Hátránya, hogy az adalékok a motorban égnek el, és a szűrőben is keletkezik hamu.

A részecskeszűrő regenerációt a gyakoribb rövid távú működtetés károsíthatja a részecskeszűrő regenerálódását, mivel az üzemi hőmérséklet nem éri el a kívánt értéket. Az eredmény az lesz, hogy a részecskeszűrő eltömődik vagy tönkremegy. Ilyenkor érdemes használni a biokukac részecskeszűrő tisztítót adalékot.


Kapcsolat

BÜSKE
E-mail: info@buske.hu

Címkék

RÉSZECSKESZŰRŐ TISZTÍTÁS DPF EGYESÜLET