Tour de France történelme

A Tour de France egy férfi országúti kerékpár verseny, melyet minden év nyarán megrendeznek és 23 napont át tart, többnyire Franciaország területén.

A Tour de France történelme

A versenyt először 1903-ban szervezték meg a L'Auto újság eladásainak növelése érdekében, és jelenleg az Amaury Sportszervezet vezeti. A versenyt évente rendezik az első kiadása óta, 1903-ban, kivéve, amikor a két világháború miatt leállították. Ahogy a Tour egyre népszerűbbé és népszerűbbé vált, a versenyt meghosszabbították, és elérte a terjedését az egész világon. A részvétel elsősorban egy francia mezőnyből bővült, mivel a világ minden tájáról egyre több versenyző kezdett részt venni a versenyen. A Tour egy UCI World Tour esemény, ami azt jelenti, hogy a versenyben részt vevő csapatok többnyire UCI WorldTeams, kivéve a szervezők által meghívott csapatokat. "A világ legnagyobb éves sporteseményévé" vált. Egy női Tour de France-t különböző neveken rendeztek 1984 és 2009 között. 2014 óta a Le Tour de France La Course versenyét a nők számára kerékpár mérettől függően egy vagy két napos formában rendezik a férfiak versenye alatt.

tour de france


Minden év nyarán megrendezik

Hagyományosan a verseny nagy részét július hónapban rendezik, kivéve a második világháború lezárása óta a COVID-19 világjárványt , ezáltal a verseny 2020-ban 2020. augusztus 29-ig csúszik. évben, a méret a verseny ugyanaz marad, beleértve a megjelenése idő kísérletek, a folyosón keresztül a hegyláncok a Pireneusok és az Alpok, és a cél a Champs-Élysées-n a párizsi. A Tour de France modern kiadásai 21 napos szakaszokból (szakaszokból) állnak 23 nap alatt, és körülbelül 3500 kilométert tesznek meg. A verseny Franciaországban az óramutató járásával megegyező és az óramutató járásával ellentétes pályákon váltogat.

Csapatok

Általában 20-22 csapat van, mindegyikben nyolc versenyző. Minden szakasz a célig van időzítve; a versenyzők idejét összeszedik korábbi szakaszaikkal. A legalacsonyabb összesített befejezési idővel rendelkező versenyző a verseny vezetője, és sárga trikót visel. Bár a általános besorolását garners a legtöbb figyelmet, vannak más versenyek tartott a túra: a pontok besorolása a sprinterek, a hegyek besorolás a hegymászók, fiatal lovas besorolás lovasok éves kor alatt 26 és a csapat besorolása, minden egyes szakasz első három helyezettje alapján. A szakaszgyőzelem elérése presztízst is jelent, amelyet gyakran egy csapat sprint szakembere vagy egy szakító versenyző teljesít.

Kapcsolat

BÜSKE
E-mail: info@buske.hu

Címkék

BÜSKE ÜGYVÉD és SPORT EGYESÜLET